
Vereniging Ruddersstove van het OCMW Brugge bestaat dit jaar tien jaar. Sinds 2007 werden in de centrale keuken van Ruddersstove meer dan 5 miljoen maaltijden bereid. OCMW-voorzitter Dirk De fauw: “Door dit intensieve gebruik zit er uiteraard sleet op de infrastructuur: de vertrouwde ketels hadden hun beste tijd gehad. Als bedrijf zet het OCMW met haar verenigingen permanent in op vernieuwing en daarom hebben we ook in nieuwe, hypermoderne kookketels geïnvesteerd.”
Met de ketels van vereniging Ruddersstove wil het OCMW kwalitatieve maaltijden blijven leveren aan de vertrouwde WZC ‘s, dagcentra en kinderdagverblijven. Voorzitter De fauw: “De grootste nieuwe ketel heeft een capaciteit van 400 liter en die gaan we vooral gebruiken voor de bereiding van soep. De ketel van 300 liter dient voor aardappelbereiding en het ‘kleine broertje’ van 200 liter dient voor de sauzen. 400 liter soep bereiden we voortaan in minder dan 2 uur: daarmee halen we de norm voor voedselveiligheid en blijven we kwaliteit afleveren op een efficiënte manier.”
Om de ketels goed te laten draaien, werden enkele technische ingrepen uitgevoerd, zoals de aanvoer van extra elektrisch vermogen en ijswater. Dat gebeurde in eigen beheer van het OCMW, in nauw overleg met de leverancier Sabemaf. De aanpassingen gebeurden in maart, zonder onderbreking in de dienstverlening.